Dé 5 mooiste plekken van Zuid-Afrika volgens Rondreis.nl

Dé 5 mooiste plekken van Zuid-Afrika volgens Rondreis.nl

Zuid-Afrika is voor velen een geliefde vakantiebestemming. Met zoveel variatie aan natuurschoon en wildlife kan dat ook niet anders. Rondreis.nl tipt vijf plekken die je absoluut wilt afvinken van jouw bucketlist tijdens jouw Zuid-Afrika reis.

Zodra het in Nederland winter-koud, grijs en guur wordt, is het in Zuid-Afrika hoogzomer. Het land dat een bewogen geschiedenis kent, heeft naast een aangenaam klimaat nog vele andere hoogtepunten. Hieronder vind je een aantal suggesties waar je naartoe kunt gaan tijdens je Zuid-Afrika rondreis voor de beste ruige landschappen, de big five en adrenaline verhogende outdoor-avonturen. Na deze vijf hotspots bezocht te hebben, sluit jij Zuid-Afrika gegarandeerd ook in je hart.

1. Het Kruger Park

Het Kruger Park is met stip de meest fascinerende safaribestemming van Zuid-Afrika. Alle wildlife iconen hebben hier hun thuisbasis. Grote kans dus dat je ze allemaal spot: de olifant, de leeuw, de luipaard, de cheeta, de neushoorn, de buffel, de giraffe, het nijlpaard en de zebra. Daarnaast leven er nog 137 andere zoogdieren en meer dan 500 soorten vogels. Stap met een lokale gids in een échte safari-jeep en hit the dirt road. ’s Avonds overnacht je te midden van velerlei dierengeluiden in een unieke safarilodge. Blyde River Canyon is eveneens een plek die je niet snel zal vergeten. Beiden bieden je een ervaring die je minimaal één keer in je leven aan den lijve wilt ervaren!

2. Drakensbergen

Ongerepte natuurpracht is tevens wat je vindt in de imposante Drakensbergen. De bergketen grenst aan de onafhankelijke staat Lesotho en bestaat uit drie excentrieke delen. Zoek het hoogste punt op door middel van het bestijgen van de uitdagende Sani Pass. Uiteraard met een four-wheel drive. Wie liever hiket, gaat naar het Amphitheatre. In twee tot drie dagen bereik je de top van dit natuurspektakel. Let wel, dit is een pittige klim waarbij enige fysieke fitheid geboden is. Eenmaal boven zie je in de verte de Sentinel Peak liggen. Wauw! Houd je van watervallen? Maak dan tevens een expeditie naar de 948 meter hoge Tugela falls.

3. De Tuinroute

De Tuinroute telt iets meer dan 700 kilometer en staat bij velen hoog op de favorietenlijst voor Zuid-Afrika. Van Kaapstad in het westen tot Port Elizabeth in het oosten word je getrakteerd op een heerlijke combinatie van stranden, bergen en groene vegetatie. Je rijdt de route in vijf dagen, maar liever neem je wat langer de tijd en stop je onder andere in George. Maak vanuit daar een spectaculaire treinrit met een van de laatste nog werkende stoomtreinen, Outeniqua Choo-Tjoe. Vanuit Knysna is Knysna Elephant Park een aanrader. Ook een stop in Plettenberg Bay is de moeite waard. Daar spot je namelijk dolfijnen en walvissen!

4. Nationaal park Tsitsikamma

Ondanks dat je nationaal park Tsitsikamma kunt beschouwen als een aspect van de Tuinroute, stippen we deze graag apart aan. Het regenwoud en de oceaan komen namelijk op een bijzondere wijze samen in dit kustpark aan de Indische Oceaan. Wandel naar de monding van de Storms Rivier. Knijp daarbij je billen bij elkaar op de hoge hangbrug die boven kolkende golven hangt. Tsitsikamma is tevens de plek waar je de hoogste bungeejump, maar liefst 216 meter, ter wereld maakt. Wildwatervaren, een canopytour maken of de zesdaagse ottertrail lopen, zijn tevens graag gedane alledaagse bezigheden hier.

5. Kaapstad

We sluiten de top vijf met Kaapstad. Het zonnige oord in het zuidwesten van Zuid-Afrika is om meerdere redenen een populaire vakantiebestemming. De metropool is voorzien van hippe plekken, waardoor menig celebrity zich hier direct thuisvoelt. Buiten dat kun je vanuit Kaapstad werkelijk alle kanten op. Beklim sowieso de Tafelberg en wandel naar Lion’s Head. Bezoek Robbeneiland en aanschouw daar de cel waar Nelson Mandela lange tijd gevangen zat. Kaapstad is tevens de perfecte uitvalsbasis om dagtrips te maken naar het inspirerende Kaap de Goede Hoop en het wijngebied Stellenbosch.