Menu
Vakantie

Welke horecagelegenheden kan je op een vakantiepark vinden?

Welke horecagelegenheden kan je op een vakantiepark vinden

Kamperen bij een vakantiepark in Brabant is een super perfecte manier om te ontspannen, te genieten van het mooie landschap en de rustige omgeving. Maar als je avontuurlijk bent aangelegd, is het ook wel leuk om te weten wat voor horecagelegenheden je op een vakantiepark kunt vinden. Hieronder vind je een leuk overzicht van de meest voorkomende horecagelegenheden op een vakantiepark.

Restaurant

Een restaurant op een vakantiepark is een van de meest voorkomende horecagelegenheden. Hier kun je terecht voor een snelle hap, maar ook voor een meer uitgebreide maaltijd. Restaurants op vakantieparken hebben vaak een ruim assortiment aan gerechten, van lokale specialiteiten tot internationale gerechten. Bovendien zijn de meeste restaurants zeer betaalbaar. Veel restaurants op vakantieparken hebben ook een uitgebreide drankkaart, waar je verschillende lokale bieren, wijnen en andere dranken kunt proeven. Bovendien hebben veel restaurants ook speciale thema-avonden, zoals een Mexicaanse of Italiaanse avond. Daarnaast zijn er ook restaurants die seizoensgebonden gerechten serveren, zoals wildgerechten in de herfst. 

Snackbar

Naast restaurants zijn er op vakantieparken vaak ook snackbars te vinden. Vooral als je tijdens je verblijf maar een paar dagen op het vakantiepark bent, is een snackbar een goede optie om snel iets te eten. Hier kun je vaak kiezen uit verschillende snacks, zoals patat, frikandellen, hamburgers, pizza’s en ijs. 

Bar

Als je tijdens je verblijf op het vakantiepark een drankje wilt drinken, is het verstandig om eerst een kijkje te nemen bij de bar. Veel vakantieparken hebben een bar waar je kunt genieten van een drankje in een gezellige omgeving. De bars op vakantieparken hebben vaak een ruim aanbod aan drankjes, waaronder bier, wijn en cocktails. Daarnaast hebben veel bars ook speciale promoties, zoals een happy hour of een cocktail van de dag.

Specialiteitenwinkel

Veel vakantieparken hebben ook een specialiteitenwinkel, waar je lokale producten kunt kopen. Deze winkels hebben vaak een breed assortiment aan lokale producten, zoals kaas, vleeswaren, sauzen en andere lekkernijen. In een specialiteitenwinkel op een vakantiepark kun je ook lokale streekproducten kopen, zoals lokale bieren en wijnen, jam, honing, siroop, chocolade en andere lekkernijen. Bovendien hebben veel specialiteitenwinkels ook een selectie aan kunst en ambachten, zoals schilderijen, keramiek en handgemaakte sieraden. 

Supermarkt

Tenslotte kun je op veel vakantieparken ook een supermarkt vinden. Hier vind je een breed assortiment aan producten, variërend van verse groenten en fruit tot vlees en zuivelproducten. De meeste supermarkten hebben ook een uitgebreide selectie aan dranken en snacks.

Beste 5 sterren camping binnen Nederland

Horecagelegenheden op een vakantiepark maken je verblijf nog leuker en aangenamer. Of je nu een snack wilt eten, een lekker drankje wilt drinken of lokale producten wilt kopen, er is voor ieder wat wils. Als je op zoek bent naar een luxe campingervaring, vind je op de beste 5 sterren campings binnen Nederland ook veel verschillende horecagelegenheden. Hier kun je van het beste uit de keuken genieten, met verschillende restaurants, snackbars, bars en specialiteitenwinkels. Zo kun je je vakantie op het vakantiepark nog aangenamer maken.