Menu
Vakantie

Kindvriendelijk park in Drenthe? Check Landal Het Land van Bartje

Drenthe is een topplek voor een vakantie met kids. Parkvakanties tipt Landal Het Land van Bartje als uitstekende uitvalsbasis.

Onze noordelijke provincie, die bekend staat om zijn uitgestrekte natuur en hunebedden, is de ideale vakantieplek voor een gezin met kinderen. Er zijn leuke attractieparken voorhanden. Ook leent de omgeving van mooi Drenthe zich perfect voor een ontspannende wandel- en fietstocht. Je vindt in deze omgeving tal van kindvriendelijke vakantieparken. Vandaag lichten we Landal Het Land van Bartje uit. Om deze vijf redenen is dit een toppark voor en met kids.

1. Eindeloos spelen is het devies

Overal waar je kijkt, zie je glimlachende kinderen: in de speeltuin, in de Bollo club, in het zwembad, in de interactieve speelruimte en op de ponyranch. Er wordt geknutseld, geschminkt, gesprongen en gedanst. Op de sportvelden gaat de kroost een competitie met je aan en tijdens het gevarieerde Fun & Entertainment-programma worden nieuwe vriendjes gemaakt. Vervelen is in geen geval aan de orde.

2. Zwem binnen én buiten

Een vakantie voelt natuurlijk pas compleet als je je zwemoutfit aantrekt. Landal Het Land van Bartje beschikt over een overdekt zwembad en een verwarmd openluchtbad. Bij mooi weer gaat het dak er namelijk letterlijk af. Dan wordt het binnenzwembad omgetoverd tot een openluchtzwembad. Dat is nog eens verfrissend baantjes trekken in de vroege ochtend. Neem samen een kekke plons en roetsj hand in hand van de familieglijbaan. Ook de waterattracties zijn fantastisch! Waterratten raken hier niet uitgespeeld.

3. Knuffel met paarden op de ponyranch

Hij werd al even genoemd: de ponyranch. Het is een van de hotspots voor kinderen op Landal Het Land van Bartje. Paardendromen worden hier werkelijkheid. Kam de pony’s en kroel met de schattige viervoeters. Laat de kids les nemen of stap met het hele gezin in de authentieke paardentram waarmee je de omgeving rondtrekt. Of het nou de eerste keer is dat je een paard ziet of als gevorderde ruiter de ponyranch betreedt, de gevoelige dieren heten iedereen van harte welkom.

4. Overnacht in een kindvriendelijke accommodatie

Landal Het Land van Bartje biedt onderkomens met speciale voorzieningen voor kids. Reserveer bijvoorbeeld een vrijstaande kinderstacaravan waar je met het aanwezige speelgoed op de veranda speelt. Ook een riante kinderhoevewoning en een kinderboerderij behoren tot de boekingsmogelijkheden. In deze stulpjes zijn onder andere een kinderbed, een kinderstoel, een luierwisselaar, een box, een traphekje en kindveilige stopcontacten als vanzelfsprekend aanwezig.

5. Trek de kindvriendelijke omgeving in

Wil je jouw horizon verbreden buiten het park? Dan is er in de buurt van Landal Het Land van Bartje genoeg te doen. Spot wilde dieren in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen, ga voor spanning en sensatie naar Attractiepark Drouwenerzand of Attractiepark Slagharen en loop het wonderschone Boomkroonpad. Een bezoek aan het Nationaal Hunebedcentrum mag uiteraard niet ontbreken in deze regio. Leer alles over de prehistorie en laat de kleintjes zich verbazen over de grote keien.

Ben jij ook zo enthousiast over Landal Het Land van Bartje? Wij wel!

Meer zien? Bekijk dan deze video van Landal het Land van Bartje.