Menu
Internet

SEO uitbesteden of zelf doen?

SEO uitbesteden

Ga je je SEO zelf doen of besteed je het uit? Dat is een vraag die veel website-eigenaren zichzelf stellen. Wat de beste keuze is ligt aan je situatie. In dit artikelen bekijken we de voor- en nadelen van het uitbesteden van SEO. Besteed je SEO uit of doe je het zelf?

Waarom heb je SEO nodig?

Een website heb je niet voor niets. Je verkoopt er iets of biedt je diensten aan. Het liefst wil je natuurlijk dat er geïnteresseerde bezoekers op je website komen. Bezoekers die puur toevallig op je website terecht komen, daar heb je niet zo veel aan. Bezoekers die op zoek zijn naar een oplossing of een antwoord zijn waardevol. Aangezien jij die oplossing biedt, vinden bezoekers op jouw website wat ze zoeken en dat levert klanten op. Pas je SEO op de juiste manier toe, dan zal het aantal bezoekers op je website groeien. Je wordt steeds beter gevonden in Google. Investeren in SEO is dus een duurzame manier om meer bezoekers op je website te krijgen. 

Kun je SEO zelf doen?

Ja dat kan, maar wees je bewust van de nadelen. Het allergrootste nadeel van zelf je SEO doen is dat het veel tijd kost. Heb je daarnaast geen ervaring met SEO dan is de leercurve vrij groot. Je SEO uitbesteden vergroot de kans op succes. Natuurlijk zijn er ook voordelen aan het zelf doen van je SEO. Jij kent je bedrijf en je ideale klant namelijk het allerbeste. 

Hoe werkt SEO?

Er zijn veel factoren die ervoor zorgen dat jouw pagina’s getoond worden in de zoekmachines. Op een aantal van deze factoren kun je invloed uitoefenen, op andere minder. Grofweg komen er bij SEO drie pijlers kijken waarin je deze factoren kunt indelen. 

Content

Mensen zijn online op zoek naar informatie en antwoord op hun vragen. Deze vinden ze door het bekijken van content. Onder content wordt verstaan tekstuele informatie zoals artikelen en informatieve tekst op webpagina’s, maar ook video’s, afbeeldingen en audio zijn content. Door je content te optimaliseren door bijvoorbeeld de juiste zoekwoorden te gebruiken kunnen zoekers je informatie beter vinden.

Techniek

Technische SEO is vaak minder zichtbaar voor de gebruiker, maar erg belangrijk om je website te laten indexeren door Google. Onder technische SEO vallen zaken zoals het implementeren van structured data, het optimaliseren van de snelheid van je website en interne links.

Linkbuilding

Een van de belangrijkste onderdelen van SEO is linkbuilden. Zoekmachines bepalen of een website belangrijk genoeg is om hoog te indexeren aan de hand van het aantal andere relevante websites dat naar jouw website linkt. Er zijn verschillende manieren waarop je ervoor kunt zorgen dat andere websites naar jouw websites linken. Linkbuilding is een van de lastigste, maar belangrijkste onderdelen van SEO.

Wat zijn de belangrijkste SEO werkzaamheden

Nu je enigszins in beeld hebt wat SEO inhoudt, vraag je je waarschijnlijk af welke werkzaamheden er bij SEO komen kijken. Er is niet een ding te noemen dat er voor zorgt dat je webpagina’s beter ranken. Het is een combinatie van werkzaamheden dat er op een gegeven moment voor zal zorgen dat je website beter gaat ranken. 

Gebruik de juiste zoekwoorden

Een van de belangrijkste dingen is om de juiste zoekwoorden te gebruiken. Mensen vullen zoekwoorden in in Google om antwoord te krijgen op hun vraag. Het is belangrijk om in de schoenen van je bezoeker en doelgroep te gaan staan. Waar zoeken ze op? Welke woorden en termen gebruiken ze hierbij? Om hierachter te komen kun je eerst een zoekwoorden onderzoek uitvoeren. Weet je eenmaal welke zoekwoorden veel gebruikt worden door je doelgroep dan kunnen deze verwerkt worden in je webteksten, maar ook in de titels, je url’s en de meta description. 

Schrijf tekst voor je bezoeker

Je teksten schrijf je voor je bezoeker, niet om beter gevonden te worden in de zoekmachine. Zorg er daarom voor dat je tekst relevant is en makkelijk om te lezen voor je bezoeker. Stop je pagina’s niet vol met zoekwoorden om je webpagina te optimaliseren. Gebruik het zoekwoord een aantal keer, maar let op de leesbaarheid van de tekst. Is je content niet goed en relevant, dan zal je webpagina nooit hoog scoren in de zoekmachines.

Zorg voor een goede linkstructuur

Voor de gebruikers van je website maar ook voor Google is een goede interne linkstructuur erg belangrijk. Door op een natuurlijke manier je pagina’s aan elkaar te verbinden door middel van interne links kunnen je bezoekers makkelijker door je website navigeren. 

Dit zijn slechts enkele onderdelen die je kunt doen om je webpagina’s te optimaliseren. Er zijn echter veel meer aspecten van SEO die we hier niet hebben beschreven. Wil je zo snel mogelijk resultaat dan kun je het beste je SEO uitbesteden.