Menu
Werk

Vooral op het werk verlangen vrouwen naar een break voor zichzelf

Een deadline op je werk, de kinderen op tijd van school halen, je moeder terugbellen, iets verzinnen voor het eten… Die 24 uren vliegen dagelijks door je vingers. Vrouwonline en KIT KAT Senses waren nieuwsgierig naar de breakmomenten van vrouwen en deden een gezamenlijk onderzoek*: hoe stelen vrouwen minuutjes voor zichzelf, waar doen ze dat en wanneer hebben
ze deze momenten vooral nodig. Opvallend is onder andere dat vrouwen liever een break nemen met Barack Obama (28%) dan met Brad Pitt (22,1%) en dateen veeleisende baas (50,7%) een stuk vermoeiender is dan jengelende kinderen (37,2%)!

De vraag van wie of wat je weleens een break zou willen nemen, leverde nog andere verrassende resultaten op. Het zijn niet de zeurende kinderen, de aandachtvragende partner of de bemoeizuchtige (schoon)familie die vrouwen af en toe het liefst achter het behang willen plakken. Nee, ze worden – afgezien van hun werk – het meest moe van zichzelf (26,5%)!

Vluggertje of chocolade?
Vooral tussen 7.00 en 9.00 uur en tussen 16.00 en 18.00 uur hebben vrouwen spitsuur. Momenten waarop ze vooral aan het racen en rennen zijn en behalve eten (19,6%) en plassen (19,2%), met name vergeten te drinken (45,9%). Geen wonder dus dat dé favoriete huiselijke break van vrouwen een kopje koffie of thee met iets lekkers, zoals chocolade, is (36,9%). Erg veeleisend zijn vrouwen niet: naast de koffie- en theebreak met een lekkernij, heeft 22,5% van de ondervraagden genoeg aan de eigen fantasie en droomt lekker weg om te ontspannen.

Mannen, seks en een heerlijke winkelstraat hebben ze kennelijk niet per se nodig voor een aangename break. Dit is waarschijnlijk omdat de meeste breaks toch vooral bestaan uit de kleine ‘minutensnoepmomentjes’ tussendoor. In 5 tot 10 minuten laadt een derde de batterij weer op en 37% neemt daar >5 minuutjes langer de tijd voor.

Roddelen op het werk populaire break
Hoe druk vrouwen ook zijn, áls ze tijd voor zichzelf nemen, dan kunnen ze gelukkig vrij goed ontstressen: de overgrote meerderheid (63,5%) voelt namelijk vooral ‘rust’ tijdens het nemen van een break. De ondervraagde vrouwen trekken zich thuis het liefst terug in de woonkamer, gevolgd door bad- en slaapkamer. Ruim een kwart wast de stress van het lijf onder de douche of in bad, en een vijfde laat de boel de boel door te genieten van een fijn boek. Waar vrouwen thuis hun rustmomentjes nauwelijks zoeken in bijvoorbeeld het bijpraten met vriendinnen (6,9%); zien ze kletsen/roddelen op het werk met collega’s juist als een zeer ontspannende bezigheid (25,7%). Favoriet is overigens het blokje om waarbij bijna 30% tot rust komt door frisse lucht.

File….heerlijk!
Ondanks de wens tot een regelmatige break, voelt toch nog ruim 16% van de ondervraagde vrouwen zich vooral schuldig tijdens een kleine pauze… Terwijl iedereen een lekkere break verdient . Bovendien heb je die tijd voor jezelf ook écht nodig. Voortaan misschien toch gewoon genieten van die fikse file of het feit dat je weer nét in de verkeerde rij bij de kassa bent gaan staan. Immers, zijn dit niet de beste momenten om ongegeneerd minuutjes voor jezelf te stelen?!