5 tips om sneller te werken met apps

5 tips om sneller te werken met apps

Het nieuwe werken heeft ons mogelijkheden gegeven om tijd te besparen. We kunnen tegenwoordig overal werken. Doordat we niet meer vastzitten aan het bureau op kantoor kunnen we makkelijker en sneller werken. Toch houden we geen tijd over. Dit heeft vooral te maken met het feit dat het nieuwe werken ook heeft gezorgd voor meer taken. We moeten dus méér doen op een werkdag en dit kan een behoorlijke werkdruk met zich meebrengen. Door goed aan de slag te gaan met time management kunt u toch tijd overhouden. Wilt u sneller en effectiever werken? Dan kunnen onderstaande apps helpen!

  1. Sneller vergaderen met iBabs

Vergaderingen zijn nodig op zijn tijd, maar deze meetings kosten vaak wel onnodig veel tijd. Dit is tijd die u ook had kunnen besteden aan het uitvoeren van uw dagelijkse taken. De app iBabs maakt vergaderingen efficiënter door al het papierwerk weg te nemen. Of het nu om notuleren of bijvoorbeeld agenderen gaat; deze app maakt alles sneller door een papierloze oplossing te bieden.

  1. Reminders met FloatNote

Moet u ook zo vaak iemand terugbellen omdat u vergeten bent iets belangrijks te zeggen of te vragen? Dat overkomt de besten, dus u bent zeker niet de enige. Wel is het zo dat al die terugbelacties veel tijd kosten en die tijd kan beter worden besteed. Het zou een stuk sneller zijn als u niet meer vergeet om die belangrijke vraag in het eerste gesprek te stellen of om die boodschap direct door te geven als u die persoon toch aan de lijn heeft. Met FloatNote kunt u een notitie aanmaken bij deze persoon. Wordt u vervolgens door deze persoon gebeld? Dan zweeft de notitie direct in beeld en kunt u het niet vergeten.

  1. Effectief samenwerken met Slack

Samenwerking is bijzonder belangrijk, zeker ook met  het oog op de werksnelheid. Wilt u sneller werken binnen een team? Dan moet er een optimale samenwerking bestaan. Dit is niet altijd mogelijk wanneer bepaalde teamleden op een andere locatie werken. Slack neemt dit probleem weg door een oplossing te bieden voor een effectieve samenwerking, ook wanneer de teamleden niet bij elkaar zitten. Onder meer Google Drive en Dropbox kunnen worden gekoppeld. Zo is effectief samenwerken altijd en overal mogelijk.

  1. Projecten beheren met Trello

Multitasken is nooit goed als u snel wilt werken. Het staat sneller werken juist in de weg. Dit is ook het eerste wat u leert wanneer u een time management training volgt. Wel kan het nodig zijn om aan meerdere projecten op een dag te werken. Om de snelheid er goed in te houden is het belangrijk om deze projecten slim te beheren. Dit doet u met de app Trello. U ziet de taken eenvoudig verschijnen op een prikbord en kunt alle voortgang gemakkelijk beheren. Zo houdt u een optimaal overzicht.

  1. Informatie terugvinden met Pocket

Moet u veel informatie opzoeken en verwerken voor uw werk? Dan komt u vaak meerdere zaken tegen die veel tijd kosten. Wellicht moet u alle informatie uitprinten om het overzichtelijk te houden. Het kan ook zijn dat u iets leest, het per ongeluk weg klikt en vervolgens lang moet zoeken om het terug te vinden. Met de app Pocket kunt u dit soort tijdrovende zaken voorkomen. Deze app zorgt ervoor dat u alles snel terugvindt en direct in de browser kunt lezen of bewerken.