Menu
Zakelijk

4 tips om een developer te worden

developer

Een van de meest populaire functies op de arbeidsmarkt is een functie als full stack developer. Een full stack ontwikkelaar is een webontwikkelaar of -engineer die werkt met zowel de voor- als achterkant van een website of applicatie. Dit soort developers kunnen een mooi salaris verdienen en vaak ook nog eens op afstand werken, waardoor het geen wonder mag zijn dat zoveel mensen een developer willen worden. Maar hoe kun je het beste een functie als deze krijgen? In deze blog geven we je enkele tips mee die ervoor zullen zorgen dat je binnen mum van tijd als developer aan de slag gaat.

Kies voor een training

De eerste tip die we je mee willen geven om een developer te worden, is door voor een training te kiezen. Trainingen zijn een uitstekende manier om vaardigheden op te doen, zoals hoe je moet leren coderen. Vaak zijn dit soort trainingen een stuk praktischer dan een universitaire opleiding, waardoor je sneller van waarde kan zijn voor bedrijven. Bovendien kun je in je eigen tijd gaan leren, waardoor je makkelijk kan studeren wanneer je bijvoorbeeld al een baan hebt.

Bouw aan je CV

Ten tweede is het handig om aan je CV te werken wanneer je een developer wil worden. Je cv moet een lijst bevatten van alle programmeertalen, frameworks en tools die je kent en een paar projecten waaraan je hebt gewerkt. Het is ook belangrijk dat het er professioneel uitziet en gemakkelijk te lezen is. Is je CV momenteel een beetje mager? Dan is het zaak om aan portfolio te werken. Ook kan het slim zijn om ergens een stage te lopen en deze ervaring op je CV te zetten voor potentiële werkgevers.

Blijf oefenen

Verder is het zaak om te blijven oefenen met coderen wanneer je een developer wil worden. Je kunt werken aan coderingsuitdagingen om scherp te blijven of zelfs aan coderingswedstrijden doen. Er zijn genoeg websites, boeken en tutorials die je kunt gebruiken om je kennis uit te breiden. Het is ook nuttig om lid te worden van een ontwikkelaarsgemeenschap om te leren van andere ontwikkelaars en feedback te krijgen op je code. Bovendien kun je hiermee ook wat handige contacten krijgen en sneller aan een baan komen.

Solliciteer constant

Tot slot is het belangrijk om constant te blijven solliciteren als het je droom is om een developer te worden. Het is belangrijk om geduldig en consequent te zijn in je sollicitatieproces, want het kan even duren voordat je een baan vindt. Zorg ervoor dat je het bedrijf onderzoekt, pas je cv aan voor elke baan waarop je solliciteert en oefen het coderen wanneer dit tot de sollicitatievragen behoort. Zo kom je zeker snel aan een baan.