Menu
Financieel / Zakelijk

Private Banking

Wanneer iemand beschikt over een aanzienlijk vermogen, dan kan dat geld natuurlijk op een spaarrekening op de bank gezet worden. Toch is het de vraag of dat werkelijk een verstandige optie is. Op een spaarrekening wordt namelijk niet veel rente gegeven. Er kan ook voor gekozen worden om het vermogen te laten beheren door middel van Private Banking.

Uitgangspunt is de persoonlijke situatie

Private Banking neemt altijd een persoonlijke situatie als uitgangspunt. Een Private Bank vind het belangrijk om een optimale service te verlenen aan een klant. Vooral de vraag wat er met het vermogen gedaan gaat worden, staat centraal bij deze manier van bankieren. Zijn er bijvoorbeeld nog dromen die iemand wil verwezenlijken? Gaan de kinderen financieel ondersteund worden tijdens hun studie? Of wordt het vermogen gebruikt als aanvulling op het pensioen?

Door middel van Private Banking is het mogelijk om het vermogen, of een gedeelte daarvan, te beleggen in diverse investeringsprojecten. Welk project er gekozen wordt is geheel afhankelijk van de keuze van een klant. Door het vermogen te investeren kan er meer rendement worden behaald dan bijvoorbeeld op een spaarrekening bij de bank. De keerzijde hiervan is dat er ook meer risico wordt gelopen.

Het opstellen van een beleggingsprofiel

Een adviseur van een Private Bank stelt altijd een beleggingsprofiel op, waarin de persoonlijke situatie en doelen van een klant worden vastgelegd. Het spreiden van de risico’s waarin een klant het vermogen gaat beleggen, is erg belangrijk. Natuurlijk kan een klant hier eigen keuzes in maken.

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die met hun vermogen gaan beleggen door middel van Private Banking, meer uit hun geld halen dan mensen die dat niet doen. Zoekt u naar nieuwe manieren om rendement te behalen op uw vermogen? Of wilt u gewoon meer informatie, kijk dan eens naar het volgende artikel over Staalbankiers.