Menu
Auto

Hier moet je op letten bij het huren van een auto

Huur je regelmatig een auto, of wil je voor het eerst een auto huren? Dan kan het wel eens lastig zijn een keuze te maken waar je moet beginnen. Er zijn tal van verhuurbedrijven en online mogelijkheden, maar hoe maak je nu een goede keus… Een auto tot uw beschikking hebben heeft natuurlijk altijd zijn voordelen! Lees snel verder om erachter te komen waar u op moet letten bij het huren van een auto Bij EasyTerra Autohuur Amsterdam kunt u een goede vergelijking maken tussen auto verhuur aanbieders op basis van uw wensen. De prijzen van diverse bekende autoverhuur bedrijven worden vergeleken in het systeem, hierdoor kunt u als consument auto’s voor een gunstige prijs boeken en het scheelt ontzettend veel uitzoek tijd. ideaal! Hier een paar handige tips waar u op moet letten bij het huren van een auto. Ruim 500.000 klanten waren u voor!

Verzekeringen

De CDW-, WA- en diefstalverzekering zitten standaard inbegrepen bij het huren van een auto. Wel is het belangrijk goed op uw eigen risico te letten. Hoe goed de huurauto ook verzekerd is, vaak heb je toch nog te maken met eigen risico. De hoogte van dit bedrag verschilt per verhuurder. Het is verstandig om het eigen risico af te dekken aangezien het vaak vele malen hoger is dan dat je in Nederland op je autoverzekering hebt. In geval van schade ben je dan erg duur uit aangezien het eigen risico vaak hoog is en de borgsom die je op voorhand betaald hebt erg flink is. Wanneer u wel uw eigen risico afdekt betaalt u op voorhand ook een borgsom. Zodra er schade is aan de auto wordt deze borgsom door de verhuurder van uw creditcard afgetrokken. Dit wordt vervolgens door ons vergoed. Wanneer u kiest voor een auto zonder eigen risico dan betaalt u geen of een lagere borgsom en het scheelt veel gedoe. De huur prijs wordt dan wel hoger.

Worry-free Label

Het Worry-free label geeft aan dat de huurauto voldoet aan de volgende eisen: ongelimiteerde kilometers, gedekte eigen risico en een gunstig brandstofbeleid. Dit zijn dus alleen de beste auto’s. Als de auto aan deze eisen voldoet wordt de keuze een stuk makkelijker.

Het ophalen van de huurauto.

Bij het ophalen van een auto moet u altijd uw paspoort, rijbewijs en creditcard die op de naam staan van de hoofdbestuurder. Kopieën zijn niet toegestaan. Tevens dient u altijd de naar uw toe gemailde reserveringsvoucher te overhandigen. Deze voucher beschikt over belangrijke informatie over de gereserveerde huurauto, het tarief en andere gegevens. Soms is het mogelijke uw huurauto op een door u gekozen locatie af te leveren. In sommige gevallen kan dit tegen een meerprijs zijn. De meeste verhuurders hanteren een borgsom die u betaalt met uw creditcard bij het ophalen van de auto. De borg is afhankelijk van de leverancier en je gekozen huurauto. Bij Easyterra.nl kunt u kosteloos annuleren en heeft u de laagste prijsgarantie. Wanneer u uw auto wilt annuleren binnen 48 moet u telefonisch contact op nemen.