Uitleg elektrisch rijden

Uitleg elektrisch rijden

Je bent opzoek naar een nieuwe auto. Maar kies je dan voor een benzineauto, of een elektrische auto? De kosten van een benzine of dieselauto kunnen vaak aardig oplopen, benzine en onderhoudskosten noem het maar op. Een elektrische auto heeft geen benzinekosten en de onderhoudskosten zijn ook een stuk minder, Maar hoever kan je komen met een elektrische auto die net opgeladen is? Met een benzineauto kan je zo een 500 kilometer rijden, bij een elektrische auto is dat bij de meeste mensen nog niet helemaal duidelijk. Het hangt af van de batterijcapaciteit in de desbetreffend auto, de tesla Model S 100d heeft een bereik van 632 kilometer. Dat is al een gigantisch verschil met de eerste generaties van tesla. De batterijcapaciteit van dit model is 100 kWh, het enige probleem is dat het een prijs heeft van 100.000. Zo heb je ook de Kia Soul, deze elektrische auto heeft een bereik van 150 kilometer. Je kan er minder kilometers mee rijden, maar de prijs is wel een stuk lager dan de tesla model s 100d. Al om al blijft het een feit dat de benzine en dieselauto’s een groter bereik hebben dan de elektrische auto’s.

Benzineauto uitleg en voordelen

Het is uiteraard mogelijk om een benzineauto in termijnen te betalen, de auto zal dan volledig van jou zijn als alle termijnen betaald zijn. Het bereik van benzine en diesel auto’s zijn tot de dag van vandaag nog steeds meer dan de elektrische auto’s. Zo kan je met de Volkswagen Golf tot 800 kilometer rijden, en dat is met een 52 liter tank. Zo heb je ook de keuze voor een hybrideauto, je hebt de Toyota Prius die maar liefst een bereik heeft van 900 kilometer. Dan heb je de motor van een traditionele benzine auto, de interne aandrijfas van een auto heeft bougies. Die bougies ontsteken een mengsel van lucht en brandstof. De uitstoot van de benzine en dieselauto zijn schadelijk, de uitstoot gassen heeft lucht verontreinigende stoffen waardoor het slecht voor het milieu is, maar ook voor de gezondheid.

Voordelen van elektrisch rijden

Elektrische auto

Elektrische auto’s hebben sinds kort ook de mogelijkheid om in termijnen betaald te worden, of een elektrische auto leasen is ook mogelijk. Het enige nadeel is dat de kosten van het in termijnen betalen nog wel wat hoger liggen dan voor de traditionele benzineauto. Deskundige verwachtten dat de prijs van het in termijnen betalen van de elektrische auto in 2025, even hoog zal zijn als de benzineauto. Het opladen van een elektrische auto zal uiteraard een stuk goedkoper zijn dan het voltanken van een benzineauto, een volgeladen elektrische auto zal zo een 160 kilometer kunnen rijden, en de kosten zullen dan tussen de €2.50 en €3.25 zijn. Het elektrisch rijden neemt elk jaar toe, de gemiddelde Europeaan rijdt minder dan 100 kilometer per dag. Dus dan is een elektrische auto beter en goedkoper. Er wordt ook gewerkt aan oplaadpunten die op diverse plekken staan, oftewel laden on the go. De benzine en dieselauto heeft een motor, maar de elektrische auto heeft simpel weg een grote batterij. Dus er zijn geen extra onderhoudskosten, in tegenstelling tot de benzine en dieselauto.