Menu
Auto

Is het merk van je auto belangrijk voor je verzekering?

Is het merk van je auto belangrijk voor je verzekering

Wil je graag een online autoverzekering aanvragen, maar loop je vast in de keuzes die je moet maken? Je bent niet de enige. Veel mensen weten niet precies waar ze op moeten letten wanneer ze een verzekering voor hun auto willen afsluiten. Daardoor gebeurt het vaak dat zij met een polis eindigen die niet passend is voor hun auto. Dat betekent dat je meer betaalt voor je verzekering dan nodig is, of dat je juist een heel lage premie betaalt, maar helemaal geen schade kunt laten herstellen. Wij laten je graag zien hoe je een goede polis voor je auto afsluit. Je zult zien dat je maar één ding in je achterhoofd hoeft te houden om tot een polis te komen waar je optimaal de vruchten van zult plukken. Tipje van de sluier: het merk van je auto is niet belangrijk wanneer je een verzekering voor je auto zoekt.

Kies een polis die aansluit bij de leeftijd van je auto

Je verzekeraar kijkt niet naar het merk auto dat je hebt, maar naar de leeftijd van je bolide. Wil je dus je autoverzekering berekenen, dan moet je dit doen op basis van de leeftijd van je wagen. Waarom is dit? Je verzekeraar kijkt bij het beoordelen van de vraag of schade aan je auto al dan niet hersteld kan worden, naar de dagwaarde van je auto. Dit is iets anders dan de aanschafwaarde. Dit is namelijk een vast bedrag terwijl de dagwaarde aan verandering onderhevig is. Hoe ouder je wagen wordt, hoe lager de dagwaarde zal worden. Op een gegeven moment bereik je het punt dat je wagen zo weinig waard is dat het duurder is om hem te herstellen dan om een andere auto te kopen. Het spreekt voor zich dat dit ook gevolgen heeft voor je verzekering: een oude auto kun je minder uitgebreid verzekeren dan een nieuwe. Vandaar dat je binnen de basisverzekering drie opties vindt.

Verzeker je nieuwe auto uitgebreid, je oude auto minimaal

Verzeker je nieuwe auto uitgebreid, je oude auto minimaal

Als je een nieuwe auto hebt, dat wil zeggen een wagen die maximaal zes jaar oud is, dan kun je deze voorzien van een allriskverzekering. Zoals de naam van dit pakket al aangeeft, dekt dit pakket alle vormen van schade. Je wagen heeft namelijk een dusdanig hoge dagwaarde dat hij het waard is om weer hersteld te worden. Je kunt zelfs schade declareren die je zelf hebt opgelopen tijdens een door jou veroorzaakt ongeluk. Heb je een auto van zes tot negen jaar oud? Dan is het beter om voor de WA+ Beperkt Casco verzekering te gaan. Met deze polis kun je geen schade laten herstellen die je opgelopen hebt tijdens een door jou veroorzaakt ongeluk, maar wel vele andere soorten schade. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schade door brand, inbraak of een botsing met een niet-aangelijnd dier. Tot slot kun je voor wagens van negen jaar of ouder kiezen voor de WA-basisverzekering. Met deze polis voldoe je aan je wettelijke plicht, maar schade kun je er niet mee herstellen.

Vergeet niet om aanvullende dekkingen toe te voegen

Wil je meer uit je verzekering halen? Dan kun je aanvullende dekkingen toevoegen. Deze zijn voornamelijk gericht op jouw comfort. Denk bijvoorbeeld aan pechhulp. Met dit pakket kun je altijd hulp inschakelen als je langs de kant van de weg komt te staan. Een monteur zal komen en proberen het probleem op te lossen. Lukt dit niet, dan kun je vervangend vervoer aangeboden krijgen. Let er op dat je een speciaal pakket voor pechhulp moet afsluiten als je ook ondersteuning in het buitenland wilt ontvangen. Succes met regelen!