Menu
Lifestyle

Is dit het moment om te gaan beleggen?

Is dit het moment om te gaan beleggen?

Op dit moment is de markt erg bewegelijk, de beurs kleurt de ene dag rood de andere dag weer groen. Veel beleggers zien hun portefeuille alle kant op gaan. Is dit juist een instapmoment of niet? Bedenk dat beleggen altijd iets is wat je voor de langere termijn wilt doen.

Eind november klom de AEX even naar 829 punten om daarna weer terug te zakken. De all-time top is nu echter ruim uit zicht. De koers van de primaire index van Amsterdam bleef eind juni rond de 670 punten steken. Dit geeft dus aan dat de portefeuilles zijn gezakt in het afgelopen half jaar.

Slechte beursresultaten

De beurzen in de Verenigde Staten en Europa zijn gekelderd, evenals belangrijke indexen zoals de Amerikaanse S&P 500, de Duitse DAX en de Japanse Nikkei. Dit alles is te wijten aan de vele rampen die de wereld momenteel teisteren, waaronder de oorlog in Oekraïne, de COVID-beperkingen in China, de torenhoge energiekosten zorgen ook voor onrust.

Maar hoe moet u als belegger reageren op het feit dat de aandelenmarkt daalt terwijl uw brievenbus verstopt zit met berichten van een bank of makelaar over ernstige koersdalingen in uw portefeuille? Het voordeel van je geld laten beleggen door een specialist in vermogensbeheer is dat diegene de keuze maakt voor je portefeuille. Zij hebben de expertise, tijd en kennis om de juiste keuze voor uw geld te maken.

Voor u daadwerkelijk gaat beleggen is het belangrijk in kaart te hebben waarom je eventueel wilt beleggen en wat de risico’s zijn. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om zelf te beleggen. Maar dit is alleen aan te raden als u de tijd en de kennis heeft om dit te doen.

beursresultaten

Redenen om niet te beleggen

  • U wilt geen risico nemen;
  • U heeft geen tijd om uw beleggingen bij te houden;
  • U vertrouwt niemand met uw geld.

Redenen om te beleggen

  • U wilt uw geld laten groeien;
  • U hebt tijd om uw beleggingen bij te houden;
  • U bent bereid risico’s te nemen.

Conclusie

Is het nu een goed moment om te gaan beleggen of niet? Het hangt allemaal af van uw persoonlijke omstandigheden. Als u bereid bent om risico’s te nemen, dan is het misschien een goed idee om te gaan beleggen. Maar als u niet bereid bent om risico’s te nemen, dan is het ook mogelijk om periodiek een deel in te leggen. Het is vooral belangrijk om te beleggen met geld dat u voor een langere periode kunt missen.