Menu
Lifestyle

Verbouwplannen? Zo zorg je dat je inboedel heel blijft

Verbouwplannen Zo zorg je dat je inboedel heel blijft

De vloer eruit, een muur verplaatsen, een nieuwe keuken erin. Je verbouwing staat helemaal op papier, de financiën zijn geregeld en je staat met je mouwen opgestroopt klaar om te beginnen om van je huis een echt droompaleis te maken. Maar als je om je heen kijkt zie je ineens die grote boekenkast staan, en een bank, en een eettafel. Niet echt handig om te laten staan als je gaat verbouwen. Maar wat doe je er dan mee?

Wat doe je met je meubels tijdens een verbouwing?

Je kunt natuurlijk je meubels aan de ene kant van de kamer zetten als je aan de andere kant aan het verbouwen bent en steeds een beetje opschuiven. Maar elke keer als je een meubelstuk versleept is er kans op schade. Bovendien komt er bij een verbouwing een hoop stof kijken, om over rondvliegende verfspetters nog maar te zwijgen. Verbouwen is al lastig genoeg zonder dat er meubilair in de weg staat dus het beste wat je kunt doen is ze helemaal verwijderen. Dat betekent natuurlijk niet dat je al je meubels op marktplaats moet zetten. Je kunt ze tijdelijk neerzetten in opslag Aalsmeer. Hier staan je spullen veilig en droog terwijl je thuis naar hartelust met de verfkwast in de weer kan.

Voordelen van een opslagruimte

Er zitten veel voordelen aan een opslagruimte huren. Je kunt je spullen veilig en tijdelijk opbergen tijdens bijvoorbeeld een verbouwing of verhuizing. Grote verzamelingen kun je in dozen in een opslagruimte bewaren om rustig uit te zoeken als je wat meer ruimte in je appartement wilt, zonder alles in een keer weg te moeten gooien, en je kunt zelfs je wintergarderobe opslaan in de zomer om meer overzicht te krijgen in je kledingkast. Een goede opslagruimte zorgt ervoor dat, wat je er ook in zet, het goed bewaard en bewaakt wordt zolang als jij dat wil, of het nou voor twee dagen is, voor twee maanden of voor twee jaar.

Waarop letten bij het kiezen van een opslagruimte?

Het is belangrijk om goed te kijken welke opslagruimte het beste bij jou past. Daarom kun je het beste de volgende punten meenemen in je beslissing:

Grootte van de opslagruimte

Het eerste waar je aan denkt bij het zoeken naar een goede opslagruimte is waarschijnlijk de grootte. Je spullen moeten natuurlijk wel goed in de ruimte passen en niet in de verdrukking raken om schade te voorkomen. Vergeet bij het kijken naar de grootte niet ook naar de hoogte te kijken. Als de boekenkast of staande lamp er in zijn geheel in moet, moet dat natuurlijk wel passen. Maar je kunt ook besparen op de grootte door in de hoogte spullen op te stapelen.

Verwarming of niet

In een verwarmde opslagruimte krijgen kou en vocht geen kans om je spullen te beschadigen. Een opslagruimte zonder verwarming is daarentegen vaak een stuk goedkoper.

Openingstijden

Het is fijn om altijd bij je spullen te kunnen. Kijk daarom goed naar de openingstijden van de opslagruimte. Moet je je per se aanmelden bij een receptie om bij je spullen te kunnen, of krijg je zelf een sleutel en een code waarmee je altijd je eigen opslagruimte in kan. Dat laatste geniet natuurlijk de voorkeur.

Je meubels veilig terwijl je klust

Je meubels veilig terwijl je klust

In een goede opslagruimte houd je jouw meubilair veilig terwijl je jouw huis grondig onderhanden neemt. Zo hoef je niet steeds te schuiven met de bank en te hannessen met afdekzeilen. Je kunt naar hartelust klussen in je woning en als het af is al je meubels onbeschadigd in de nieuwe woonkamer zetten, zodat je moe maar voldaan op de bank kunt ploffen. Wel eerst even kijken of je geen verfresten aan je broek hebt zitten!