Menu
Lifestyle

Meer wit in je tuin: 4 leuke ideeën

Witte materialen en decoratieve items in je tuin kunnen voor een ontzettend mooi contrast zorgen. Zeker wanneer je het wit mooi wit houdt, zorgt het voor een unieke, moderne en aantrekkelijke uitstraling in je tuin. Maar hoe kun je er nu voor zorgen dat je meer wit in je tuin hebt? We geven je een aantal leuke ideeën ter inspiratie!

1. Focus op accessoires en decoratie

Het zit ‘m vaak in de details. Wanneer je jouw focus op witte accessoires en decoratie legt zul je al snel zien dat je de tuin in no-time omtovert tot een waar spektakel wat contrasten betreft. Een mooie witte bloempot van elho zorgt voor een mooi contrast tussen de plant en de omgeving, en brengt meteen wat meer wit naar je achtertuin. Hoe meer witte bloempotten, hoe leuker de uitstraling van het geheel en hoe opvallender de contrasten! Naast bloempotten kunnen ook items als kussens op de stoelen, dekentjes of zelfs lampjes natuurlijk voor de nodige mogelijkheden op het gebied van witte kleur zorgen!

2. Kies witte planten en bloemen

Hoewel een mooie groenblijvende struik erg mooi kan zijn, zorgen witte planten en bloemen voor meer contrast in de tuin. Kies bijvoorbeeld liever voor een struik of heg met groen blad met witte randjes, of voor struiken die tijdens de lente en zomer witte bloemen krijgen. Naast de basisbeplanting, kun je natuurlijk ook op zoek naar witte seizoensbloemen om op die manier meer wit, en dus meer contrast in je tuin te brengen.

Kies witte planten en bloemen

3. Geef de schutting een likje verf

Wat is er mooier dan een geverfde witte schutting waar een aantal mooie, groene planten met gekleurde bloemen tegenaan groeien? De contrasten die dit plaatje oplevert zijn indrukwekkend, zorgen voor sfeer, maken je tuin een stuk uitnodigender én geven een unieke uitstraling. Je kunt je schutting helemaal wit verven, maar kunt natuurlijk ook creatief aan de slag met witte muurschilderingen, patronen of specifieke thema’s. Er is maar genoeg mogelijk met voldoende witte verf en flink wat creativiteit!

4. Breng accenten aan in je tuinontwerp

Heb je specifieke onderdelen in je tuinontwerp waar je misschien wat leuks mee zou kunnen doen? Een trappetje naar een hoger gelegen stuk tuin, een brug over een vijver, een tuinhuisje met een eigen hekje? Het zijn dit soort onderdelen van je tuinontwerp waar je op een echt leuke manier wat witte kleur toe kunt voegen. Maak de treden naar een hogergelegen stuk tuin wit met goede buitenverf, verf het bruggetje over de vijver, of de raamkozijnen van een schuur of tuinhuisje.