Menu
Financieel

De toekomst van Private Banking

Wat is Private Banking?
Private Banking is een vorm van financiële dienstverlening aan welgestelde particulieren DGA’s, stichtingen en verenigingen. Dit kunnen bijvoorbeeld ondernemers zijn, maar ook topsporters, bestuurders en andere professionals. Private Banking houdt zich bezig met vermogensbeheer van de cliënten. Deze wordt volledig afgestemd op de persoonlijke wensen en behoeften van klanten. Een klant moest in het verleden minimaal € 1.000.000,00 aan vermogen hebben. Inmiddels hebben verschillende banken deze grens verlaagd naar € 500.000,00.

Het ontstaan van Private Banking
Private Banking is de manier waarop bankieren ontstaan is. Het is allemaal begonnen in Venetië. Banken in Venetië hielden zich bezig met het beheren van spaargeld en het vermogen van rijke families. Private Banken waren voorheen generaties lang aan deze rijke families verbonden. Investeren, sparen, beleggen en lenen behoorden tot het beheren van de financiële gelden van de desbetreffende families. In Nederland kan men inmiddels ook terecht bij gewone banken voor Private Banking, maar er zijn ook andere mogelijkheden.

Staalbankiers als partner voor Private Banking
Private Banking bij Staalbankiers is een andere mogelijkheid voor het laten beheren van vermogen. Staalbankiers is een dochteronderneming van Achmea en is opgericht in 1916. De financiële huishouding van klanten wordt door deze Private Bank in kaart gebracht. De analyse van de financiële huishouding gaat samen met wensen en behoeften van klanten. Op grond daarvan wordt een beleggingsportefeuille opgebouwd en naar de toekomst gekeken.

Hoe zit het met de toekomst van Private Banking?
Private Banking met Staalbankiers is werken aan een lange termijn relatie. Zo wordt er geanticipeerd op het overdragen van vermogen naar komende generaties. De basis ligt daarom in wederzijds van vertrouwen. Op dit moment ligt de toekomst van Private Banking vooral in landen zoals China, Brazilië en India. Het aantal miljonairs groeit daar gestaag. Deze landen worden daarom ook gezien als groeimarkten voor Private Bankiers zoals Staalbankiers.