Menu
Uitgelicht / Vrije tijd

Object Rotterdam

Van donderdag 6 tot en met zondag 9 februari vindt OBJECT Rotterdam plaats in De Rotterdam, het nieuwe imposante gebouw van architect Rem Koolhaas. Bijna veertig nationale en internationale galeries, designers, modevormgevers en kunstenaars tonen hun bijzondere objecten uit verschillende kunstdisciplines. Dit jaar doet een groot aantal gevestigde en opkomende ontwerpers aan de beurs mee.

Enkele highlights
OBJECT Rotterdam omarmt bijzondere objecten op het gebied van design, mode, architectuur en kunst.
Beeldend kunstenaar Fransje Killaars presenteert de komende editie verschillende kamerschermen in opvallende kleurcombinaties. Jan Koen Lomans maakt textiele werken met de ambachtelijke tufttechniek en van Barbara Broekman is er een groot monumentaal werk van maar liefst vijftien meter lang te zien.
Speciaal voor OBJECT Rotterdam heeft Lizan Freijsen nieuwe wand- en vloerkleden gemaakt die fascineren dankzij de bijzondere vormen en materialen. Bij de Amerikaanse Industry Gallery presenteert Tejo Remy samen met René Veenhuizen nieuwe wandobjecten. Ontwerper Floris Wubben installeert een bijzondere machine waarmee hij vazen maakt die dankzij het materiaal waaruit zij geperst worden verschillen in vorm en structuur. Vormgever Lex Pott en curator Woes van Haaften lanceren tijdens de beurs het label ‘New Window’.

Mode en meer
OBJECT toont naast design ook modevormgeving en sieraden. Dinie Besems heeft een nieuwe sieradencollectie voor mannen gemaakt die tijdens OBJECT Rotterdam exclusief verkrijgbaar is. Modetalent Dewi Bekker is nog maar net afgestudeerd en toont op OBJECT Rotterdam topstukken uit haar afstudeercollectie. Ook de jonge modeontwerper Charlotte Kiekebos doet mee; zij presenteert naast haar bijzondere designs nieuwe accessoires. Zeer vernieuwend zijn ook de sieraden van Peter Hsieh die in 2013 aan de Design Academy afzwaaide.

Design talks
Gedurende de beursdagen vinden in de lobby van het nhow hotel – gelegen op de begane grond van De
Rotterdam – inspirerende design talks plaats in samenwerking met verschillende designplatforms zoals
BNO/Romeo Delta. Zaterdagavond is de OBJECT party in de trendy bar van het nhow hotel, met indrukwekkend uitzicht op de wereldbekende Erasmusbrug. De Rotterdam is met maar liefst 44 verdiepingen het grootste gebouw van Nederland.

Adembenemend uitzicht
OBJECT Rotterdam en 44/floors bieden bezoekers de unieke kans om een aantal van de hooggelegen
appartementen te bekijken die speciaal voor OBJECT Rotterdam zijn ingericht door designers en designlabels als Functionals en Studio Makkink&Bey. Maar ook het nieuwe label van het EKWC, het Nationaal Glasmuseum en het Belgische Beeldenstorm dat werk van Mieke Meijer lanceert. Boven aangekomen worden de bezoekers getrakteerd op nog meer design en een spectaculair uitzicht.

Wilt u meer weten over Object Rotterdam?