Vijf sportevenementen die je niet mag missen tijdens je USA vakantie

Vijf sportevenementen die je niet mag missen tijdens je USA vakantie

Als je de gemiddelde Amerikaan bekijkt, zou je niet denken dat sport haast de status heeft van godsdienst in de Verenigde Staten. Toch is sport zelfs bijna belangrijker dan de wekelijkste kerkdienst. De meest bekeken sportwedstrijden ter wereld vinden dan ook plaats in Amerika en daarom is het geen wonder dat er heel wat sportevenementen zijn die je niet mag missen tijdens je USA vakantie. Hieronder volgen de 5 belangrijkste.

1. De Superbowl
Wanneer je Amerika, sport en evenement in één zin zegt, worden al deze woorden bijna altijd verbonden met het ultieme sportevenement van het jaar: de Superbowl. Dit is de finale van het American Football die elk jaar in februari plaats vindt. Tijdens de belangrijkste wedstrijd van het jaar neemt de kampioen van de American Football Conference het op tegen de winnaar van de National Football Conference. Deze twee competities worden verenigd in de NFL: de National Football League. Gemiddeld kijken er zo’n 115 miljoen mensen naar het spektakel, waardoor de dag zelfs als een officieuze feestdag wordt beschouwd! Niet te missen met andere woorden!

superbowl-amerika

2. De US Open
Dit evenement is misschien belangrijker voor buitenlanders dan voor Amerikanen, die vooral van bijvoorbeeld baseball en American football houden. Toch is de US Open het belangrijkste tennistoernooi van het land. Dit evenement vindt altijd plaats in New York in de laatste week van augustus. Het is tevens het laatste grandslamtoernooi van het jaar. Aangezien de Amerikanen meer van andere sporten houden, zijn tennis tickets voor de US Open uiterst betaalbaar en beschikbaar!

us-open-sportevenement-usa

3. De World Series
Baseball oftewel honkbal, werd uitgevonden in de Verenigde Staten en het is dan ook niet verwonderlijk dat deze sport bijzonder populair is. De World Series is de finale van de Major League Baseball, waarin de kampioen van de American League het opneemt tegen die van de National League. De finale vindt plaats over zeven wedstrijden en de ploeg die daar als eerste vier keer van wint, is de kampioen. Tot ieders grote verbazing gingen de Chicago Cubs vorig jaar met de titel lopen, het is afwachten of de winnaar van volgend jaar ook een verrassing wordt.

4. De NBA Playoffs
Als je op vakantie in de Verenigde Staten bent, moet je zeker en vast een NBA-wedstrijd bijwonen. Als je geluk hebt, kan je misschien een kaartje bemachtigen voor de Playoffs. Hier nemen de winnaars van de Eastern en Western Conference het tegen elkaar op. Net zoals bij het honkbal, geldt het principe van de best of seven. De laatste twee jaar werden de Golden State Warriors de basketbalkampioenen. De ploeg uit Oakland heeft vier van de beste spelers tot haar beschikking: Stephen Curry, Kevin Durant, Draymond Green en Klay Thompson. De kans is dus bijzonder groot dat ze dit jaar opnieuw met de winst gaan lopen.

5. De Stanley Cup Finals
Ijshockey is ook ontzettend geliefd in de Verenigde Staten en daarom is het niet verwonderlijk dat de Stanley Cup de oudste professionele sporttroffee van Noord-Amerika is. Opnieuw wekt het geen verbazing dat de winnaars van de Western en Eastern Conference het elkaar opnemen volgens het best of seven principe. Ijshockey is in elk geval een waar spektakel dat je zeker en vast moet gezien hebben als je de kans hebt!

Dit waren 5 sportevenementen die je niet mag missen tijdens je USA vakantie. Uiteraard zijn er nog andere sporten zoals voetbal, maar deze zijn bij lange na niet zo populair. Heb je de kans om één van deze evenementen bij te wonen, grijp ze dan met beide handen zodat je er een onvergetelijke vakantie van maakt!