Menu
Nieuws

40% van de vrouwen vertrouwt blind op inhoud handtas

De zomer is aangebroken, maar het is nog wachten op de zomerse zonnestralen. Dat de zomerzon om bescherming vraagt, is bekend onder Nederlandse vrouwen. Zo drinkt 65% van de vrouwen voldoende water om de vochtbalans op peil te houden en worden de lippen ter bescherming tegen de zon dagelijks voorzien van een extra laagje vet (37%). Gewoontes die onder de Nederlandse vrouwen zijn ingeburgerd, blijkt uit onderzoek van Novartis, uitgevoerd door Panelwizard onder 1000 Nederlanders. Opvallend genoeg weet slechts 11% dat de zon een belangrijke ’trigger’ voor een opkomende koortslip is. 

Zomerklaar met handtas
Vrouwen en hun handtas zijn onafscheidelijk (57%). Zo’n drie op de tien vrouwen wisselt zelfs
ieder seizoen de inhoud van haar handtas. 40% is door de inhoud van de handtas op alle onverwachte situaties voorbereid. Tijdens de zomer zijn de ‘must haves’:
(1) Zonnebrandcrème (52%)
(2) Lipgloss/ lippenstift (47%)
(3) Mascara (38%)
(4) After sun (25%)
(5) Camouflerende make-up (16%)
Vooral make-up helpt vrouwen hun eventuele onzekerheden te verbergen.

Uiterlijke vertoning in zomer belangrijker
Voor één op de vier vrouwen is het uiterlijk in de zomer belangrijker dan in de winterperiode. 62% ervaart onzekere momenten als ze in de spiegel kijken. Zo kijkt 47% regelmatig in de spiegel om te kijken of er geen veranderingen in het uiterlijk zijn opgetreden. Om zich tegen de zon te wapenen nemen vrouwen diverse voorzorgsmaatregelen. De overgrote meerderheid van de vrouwen gebruikt altijd zonnebrandcrème (82%) en smeert dagelijks lippencrème tegen droge lippen (38%). Toch behoort voor bijna acht op de tien vrouwen een koortslipcrème niet tot de standaard handtasuitrusting, terwijl de helft wel lippencrème bij zich draagt.

Chris Zegers grootste kanshebber
De reislustige presentator Chris Zegers is volgens vrouwen dé BN’er die de grootste kans maakt op een koortslip (23%). Dit omdat hij zich vaak in verschillende landen begeeft. Mark Rutte staat vanwege de stress in zijn functie op de tweede positie (21%). Vanwege zijn grote populariteit onder vrouwen staat Dennis Storm als derde BN’er op de risicolijst (16%).

Onbezonnen zomer
“Dat de zomer om bescherming van de huid vraagt is bekend. Veel mensen weten echter niet dat de zon – en vooral de UV-straling – een koortslip kan aanwakkeren. Voor diegenen die hier gevoelig voor zijn, en dat is vier op de tien Nederlanders, is het daarom belangrijk zich voor te bereiden en snel in actie te komen bij een eerste tinteling,” aldus Lennart Kessels, Brand Manager Fenistil.