Menu
Relatie

Ruim kwart van onenightstands leidt tot stabiele relatie

Een onenightstand of een ‘casual date’ leidt in 27 procent van de gevallen tot een stabiele relatie. Dit is een van de belangrijkste conclusies uit een grootschalig onderzoek naar seksuele trends en behoeftes van C-date, de grootste ‘casual dating’-site ter wereld. Maar liefst 41 procent van de Nederlanders geeft in hetzelfde onderzoek aan dat hij of zij ooit een casual date of vrijblijvende seksrelatie heeft gehad. Aan het onderzoek deden 5.760 mensen mee in tien Europese landen en in Brazilië.

Het onderzoek toont aan dat ‘casual dating’ aan een ware opmars bezig is. Dit nieuwe fenomeen op datinggebied draait om het ontmoeten van anderen en het vinden van een seksuele (privé)relatie. Dit zonder enige verdere verplichting en op een respectvolle, open en volwassen manier. Zoals uit het onderzoek blijkt, betekent ‘casual’ niet per definitie dat het bij één keer blijft. Zo komt het in ruim een kwart van de gevallen voor dat iets dat losjes startte, leidt tot een stabiele relatie. Een andere bevinding van het onderzoek is, dat in Nederland dertien procent wel eens een casual datingsite, zoals C-date, gebruikt. Meer dan een derde geeft toe online te daten om ‘erotische’ behoeften te bevredigen.

Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van C-date, de grootste casual dating-site ter wereld. Tussen 18 augustus en 1 september 2011 zijn in elf landen (België, Brazilië, Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Spanje, Zweden en Zwitserland) 5.760 mensen ondervraagd naar hun seksuele interesses en gedrag. Per land deden meer dan vijfhonderd respondenten mee aan het onderzoek. Zij gaven via een online vragenlijst hun voorkeuren door.

De belangrijkste conclusies van het onderzoek

  • 27 procent van de casual dates leidt tot een stabiele relatie;
  • 50 procent heeft wel eens een casual date of seksrelatie gehad;
  • 17 procent gebruikt wel eens een casual dating-site;

“Dit onderzoek geeft ons een goed beeld van het seksuele gedrag van mannen en vrouwen. Het is altijd fascinerend om te zien hoe behoeften en gedrag zich ontwikkelen op dit gebied”, zegt Aude Creveau, Senior PR Manager C-date. “Casual dating geeft een invulling aan seksuele behoeften als onderdeel van het dagelijkse leven. Gewoon elkaar ontmoeten voor een avond en/of een nacht samen, zonder verplichtingen of beloftes. Het is de moderne vorm van seksuele vrijheid die kan bijdragen aan een vol en rijk erotisch leven.”