Menu
Lifestyle

4 goede redenen om je nieuwe telefoon in een fysieke winkel uit te zoeken

4 goede redenen om je nieuwe telefoon in een fysieke winkel uit te zoeken

Online winkelen is helemaal in, maar is het ook de beste keuze bij een relatief grote aankoop als een nieuwe smartphone? Wij breken een lans voor een bezoek aan de fysieke telefoonwinkel door vier goede redenen te bespreken om je nieuwe telefoon in een telefoonwinkel uit te zoeken. Je vindt zeker een goede telefoonwinkel in Rotterdam en andere grotere steden.

In de hand houden

Wat je online sowieso niet kunt, is het toestel eerst even in de hand houden voordat je je beslissing maakt. Telefoonwinkels hebben vaak wel demonstratiemodellen die je een veel betere inschatting laten maken over hoe groot je beoogde telefoon nu eigenlijk is. Uiteindelijk is het toch erg belangrijk om te weten of de telefoon die je wilt kopen niet eigenlijk te groot is voor je handen met als gevolg dat je hem niet op een comfortabele manier kunt bedienen.

Laten adviseren

Ben je niet zo technisch onderlegd dat de specificaties van de verschillende toestellen je iets zeggen, of ben je niet zo goed in het zelf vergelijken van producten online? Dan kun je je in een telefoonwinkel laten adviseren voor een nieuwe telefoon. Daar kun je je wensen en je budget geven, waarop het personeel je een aantal mogelijkheden kan voorleggen en in duidelijkere bewoordingen duidelijk kan maken wat nu precies de voordelen en nadelen van verschillende toestellen zijn.

Redenen om je nieuwe telefoon in een fysieke winkel uit te zoeken

Prestaties scherm inschatten

In feite het allerbelangrijkste onderdeel van een smartphone is het scherm. Het is daarom ook belangrijk dat dat onderdeel jou genoeg aanspreekt om er veel geld voor te betalen. Maar net als het formaat, kun je de prestaties van het scherm niet helemaal goed inschatten op basis van enkel de specificaties. In de winkel kun je mogelijk een demonstratiemodel in actie zien, zodat je een indruk krijgt van de schermweergave van het toestel.

Meteen screenprotector op laten zetten

Omdat het scherm het belangrijkste onderdeel van een smartphone is, moet je er ook zuinig zijn. Valschade aan je scherm gaat zeer ten koste van het plezier dat je van je toestel hebt en het laten repareren is een kostbare affaire. Daarom is het verstandig om een (glazen) screen protector aan te brengen op je scherm. Om dit zo goed te doen dat het weinig tot niets afdoet aan de prestaties van het scherm, is het beter om dit over te laten aan zij die daarin bedreven zijn. Zoals de medewerkers van de telefoonwinkel, die doorgaans ook screen protectors verkopen.

Het loont dus zeker om naar de telefoonwinkel te gaan wanneer je een nieuwe telefoon wilt kopen. Al was het alleen al om een toestel in het echt te zien en je te laten adviseren.