Menu
Entertainment / Lifestyle

Veilig betalen op festivals: 4 tips tegen pickpockets

De zomer staat synoniem voor zon, plezier en natuurlijk ook festivals. Van het bruisende Tomorrowland tot het eclectische Lowlands, de zomermaanden bieden elk jaar weer een overvloed aan muzikale ervaringen. Helaas is dit ook voor mensen met minder goede bedoelingen een waar feest. Pickpockets houden bijvoorbeeld van locaties waar iedereen wat tegen elkaar staat te schuren en waar alcohol in het spel is. Tussen de beats en dansbewegingen door wil je er uiteraard zeker van zijn dat je geld veilig is. Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van veilige betaalopties op festivals. En ook zelf kun je het een en ander doen om het veilig te houden.

1. Pinnen is de veilige keuze

Pinnen op festivals is niet alleen handig, het is ook een van de veiligste manieren om betalingen te doen. Waarom? Omdat je dan geen contant geld bij je hoeft te hebben, wat het risico op verlies of diefstal minimaliseert. Voor organisatoren die hun bezoekers deze veiligheid willen bieden, biedt de mobiele pinautomaat een uitkomst. Deze draadloze apparaten zorgen voor snelle en veilige transacties.

Festivalorganisatoren kunnen hiervoor een pinautomaat kopen, maar ook een pinautomaat huren. Zo kunnen ze een flexibele betaaloplossing aanbieden zonder direct te investeren in de aanschaf van apparatuur. Het huren van een pinautomaat is ideaal voor eenmalige evenementen of kleinere festivals.

2. Laad niet te veel geld op

Veel festivals maken tegenwoordig gebruik van betaalarmbanden of andere wearables om mee te betalen. Bezoekers kunnen vooraf geld op deze dragers storten of ze ter plekke opladen. Dit betekent dat je geen contant geld op zak hoeft te hebben, wat het risico op diefstal aanzienlijk vermindert. Daarnaast versnellen deze betaalmethoden de transacties bij eet- en drinkkraampjes, waardoor je meer tijd hebt om te genieten van je favoriete band of dj. Maak gebruik van deze initiatieven, maar laad niet te veel geld op. Zo voorkom je dat je meteen veel geld verliest als het zoekraakt.

3. Gebruik zakken met ritsen

Doe je waardevolle spullen, zoals je telefoon en je portemonnee, in broek- of jaszakken met ritsen. Hierdoor wordt het voor zakkenrollers moeilijker om onopgemerkt je spullen te stelen. Heb je een tasje? Het lijkt misschien niet de meest modieuze keuze, maar door je rugzak of tas aan de voorkant te dragen, maak je het zakkenrollers een stuk complexer. Je hebt een beter zicht op je spullen en het is lastiger voor dieven om onopgemerkt dichtbij te komen.

4. Wees je bewust van je omgeving

Op drukke plekken en tijdens populaire optredens is het risico op zakkenrollerij groter. Wees je hiervan bewust en let extra op je spullen. Ook tijdens het wisselen van podia, wanneer de menigte zich verplaatst, slaan veel criminelen toe. Om je voldoende bewust te kunnen zijn van je omgeving, is het ten slotte natuurlijk ook slim om niet te veel te drinken.