Menu
Hobby

Hoe kunstgrasmatten je tuin een mooi uiterlijk geven

kunstgrasmatten

Een glanzend groen gazon en nooit meer maaien? Ja, dat kan! Overweeg eens om kunstgrasmatten te plaatsen. Een populaire manier om tuinen en terrassen te verfraaien.  Voordat je het weet baad jij in een groene oase.

Kunstgrasmatten zijn een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een alternatief voor hun gazon of balkon. Een populaire keuze onder huiseigenaren, maar ook bedrijven die op zoek zijn naar een mooie, functionele manier om hun tuin of terras in te richten. Kunstgrasmatten zijn gemaakt van kunststof vezels en hebben een realistisch uitziende structuur waardoor ze perfect geschikt zijn voor elk soort tuin of andere buitenruimte en zelfs voor op een balkon. Soms kan je amper het verschil zien tussen echt en kunstgras. Ze kunnen gebruikt worden om het balkon te verfraaien zodat je niet meer een stuk grijs beton ziet, maar natuurlijk ook voor in de tuin en zelfs voor sportvelden. Mooi dus, maar ook functioneel. En uiteraard zijn kunstgrasmatten leverbaar voor uiteenlopende toepassingen en in verschillende soorten en maten. 

Een kijkje in de wereld van kunstgras

De reden waarom dit gras zo populair is, komt waarschijnlijk door de veelzijdigheid van het materiaal en gebruik. Het is duurzaam, makkelijk te onderhouden en bovendien ook nog eens veilig voor kinderen en huisdieren. Zo zijn kunstgrasmatten onderhoudsarm, blijven ze lang mooi en zijn ze geschikt voor verschillende soorten weersomstandigheden. Daarnaast zijn er steeds meer mensen die bewust kiezen voor een duurzamere levensstijl en dan is kunstgras een ideale uitkomst. En zijn eenvoudig te plaatsen en je hoeft niet te wachten tot het gras eindelijk hoog genoeg gegroeid is. Zo heb je na aanschaf binnen een mum van tijd zacht en stralend groen onder je voeten. Vaak is er ook een lange garantie op het kunstgras waardoor je zeker bent van gegarandeerd kwaliteit gras en er lang plezier van hebt. Als je nog twijfelt kun je vaak gratis kunstgras stalen aanvragen, zodat je het vooraf kunt zien en voelen voordat je een keuze maakt.

Kunstgrasmatten

Kunstgrasmatten zijn de perfecte oplossing voor mensen die graag een groene tuin willen, maar niet de tijd of het budget hebben om een echte grasmat te onderhouden Het zijn dikke, stevige matten doorgaans vervaardigd van synthetische vezels die beter bestand zijn tegen intensief gebruik en slijtage. Deze matten kunnen doorgaans op elk soort ondergrond geplaatst worden, waardoor het een ideale oplossing is voor tuinen van alle groottes en vormen. Kunstgrasmatten zijn niet alleen mooi, zacht en praktisch, maar ook duurzaam en milieuvriendelijk. Met geplaatste kunstgrasmatten ziet je tuin, terras of balkon er altijd netjes uit. Verbanden of geel worden wat je met echt gras wel kan krijgen, zal je niet overkomen met kunstgras. En natuurlijk hoeft het niet gemaaid te worden. Zo hou jij weer meer tijd over om andere leuke dingen te doen. 

De verschillende soorten kunstgrasmatten

Wist je dat er heel veel soorten kunstgrasmatten zijn in vele uitvoeringen? De meeste kunstgrasmatten zijn gemaakt van polyethyleen of polypropyleen en zijn daardoor sterk en duurzaam. De soorten zijn te onderscheiden in bijvoorbeeld verschillende grasspriet hoogtes, volume en veerkracht en kleur. Er zijn zelfs bruine, rode, zwarte en grijze kunstgrasmatten verkrijgbaar.  Als je bent uitgekeken op gewoon groen gras, dan kun je naar hartelust kiezen voor een andere kleur. En dan is er ook nog een verschil in vezelsterkte, de uitstraling en bijvoorbeeld de wisselende richting van de grassprieten. Er zijn ook kunstgrasmatten die speciaal voor de sport zijn gemaakt. Om te hockeyen, voetballen of andere sporten, de zogenaamde multisport kunstgrasmatten. En is het gras door de hond, de kinderen of vieze schoenen vuil geworden? Dan kun je het makkelijk schoonspuiten met een tuinslang. 

Waarom kunstgrasmatten ideaal zijn voor iedere tuin- of terras bezitter

We hebben al veel voordelen genoemd in dit artikel. Nooit meer maaien, duurzaam, milieuvriendelijk, praktisch en mooi. En zo kunnen we nog wel even doorgaan met de voordelen. Kunstgras is namelijk ook een ideale oplossing voor tuinen in alle weersomstandigheden, dus ook voor tuinen met weinig zonlicht of veel schaduw. Het vermindert het aantal ongedierte in de tuin, waaronder mieren, spinnen en wespen. Bovendien is kunstgras gemakkelijk te onderhouden en hoeft het niet geïnjecteerd te worden met kunstmatige voedingsstoffen zoals gewoon gras. Kinderen en huisdieren kunnen veilig spelen op kunstgras.