Menu
Hobby

Vijf mooie fotolocaties in Nederland

Nederland kent veel fotografen die, al dan niet hobbymatig, zoeken naar de mooiste shots. Op internet zijn veel tips voor fotografie te vinden. Onderdeel van een mooie foto is vaak de omgeving. Afhankelijk van het doel van de foto is het goed om een mooie fotolocatie op te zoeken. Nederland kent veel mooie locaties om foto’s te maken. We noemen een kleine selectie van mooie plaatsen in Nederland.

Veluwe

Centraal in Nederland is de Veluwe te vinden. In dit gebied vind je meerdere bossen met ieder hun eigenschappen. Overal kom je zandverstuivingen en stukken heide tegen. Daarnaast is er voor Nederlandse begrippen sprake van veel hoogteverschillen. De diversiteit van de natuurgebieden levert steeds meer andere fotomomenten op. Bijvoorbeeld ongerepte wildpaden of het wild zelf. Ook de aanblik van menselijk ingrijpen kan voor unieke settings zorgen. Groot voordeel van de Veluwe is dat je overal kunt parkeren en wandelgebieden hebt.

Waddengebied

En hele andere fotolocatie is het Waddengebied. Met name de Waddeneilanden waar bossen, duinen, strand en zee bij elkaar komen. Een enorme watervlakte als achtergrond bij vloed. Of zeehonden voor de camera bij drooggevallen wadden. De unieke leefomgeving zorgt voor scènes die je bijna nergens tegenkomt. Daarnaast kun je beelden vastleggen met bijvoorbeeld vissersboten op de achtergrond.

Oostvaardersplassen

En ander natuurgebied met een unieke natuur zijn de Oostvaardersplassen. Wat oorspronkelijk de Zuiderzee was is nu een waar paradijs voor het Nederlandse wild. In het park leven diersoorten in het wild die we nergens anders zien. In gedeelten van het park kun je wandelen. Daarbij bestaat de kans dat je dieren kunt vastleggen die je in Nederland niet verwacht te zien.

Rotterdam stad

De stad Rotterdam is ook een mooie locatie. De unieke architectuur van de wereldstad leent zich voor mooie plaatjes. Na de chaos uit het verleden is de stad letterlijk uit as en puin herrezen. Dit heeft gezorgd voor een moderne uitstraling die je niet snel in het centrum van een grote stad zult vinden. Zeker als het donker is komt de stad met alle verlichting tot leven. Ideaal om unieke foto’s vast te leggen.

Biesbosch

De Biesbosch is in de vroege morgen op zijn mooist. Foto’s maken met mysterieuze achtergronden is dan prachtig. Door het vele water ontstaan er de meeste morgens mistflarden tussen de bomen. De stilte en rust is dan vast te leggen met een foto. Als vervolgens de eerste zonnestralen doorbreken waan je jezelf ver buiten het drukke Nederland. Prachtige beelden en fluitende vogels overal waar je kijkt/luistert.

Bovenstaande locaties zijn slechts een paar voorbeelden van gebieden in Nederland. Deze locaties zijn allemaal gratis te bezoeken en toegankelijk. Heb je een fotosessie waarvoor je unieke beelden zoekt? Trek er dan eens op uit in Nederland.