Menu
Vakantie

6 op de 10 Nederlanders heeft angsten bij vakantie naar het buitenland

Een beet van een enge kwal, de lokale taal niet begrijpen, rare insecten, té exotische gerechten en kan ik wel betalen aan de kassa?

Uit onderzoek van MasterCard, uitgevoerd onder 650 respondenten, blijkt dat Nederlanders de meest uiteenlopende angsten hebben tijdens hun buitenlandse reis. De top drie vakantie-angsten: 1) bestolen worden tijdens je vakantie, 2) vreemde insecten en ongedierte en 3) vliegangst. Verder noemden respondenten de angst die ze bekruipt als ze voor het eerst hun bikini of zwembroek weer aan moeten en de onzekerheid of ze wel kunnen betalen aan de kassa in het buitenland. Zijn die angsten gegrond? Vaak niet. Vliegen was bijvoorbeeld nog nooit zo veilig* en betalen in het buitenland kan anno 2013 net zo veilig en gemakkelijk als thuis.

Goed voorbereid op reis
Voor wie zeker wil zijn dat hij op vakantie altijd kan betalen heeft MasterCard de volgende vakantietips:

  • Neem een betaalpas en creditcard mee op vakantie. Dat is veiliger en makkelijker dan contant geld. Nederlanders zijn met hun Maestro betaalpas en MasterCard creditcard welkom bij resp. 15 miljoen winkels en 36 miljoen winkels wereldwijd.
  • Betalen met de betaalpas is binnen de Eurozone gratis.
  • Wie buiten Europa reist moet in veel gevallen zijn kaart ‘aanzetten’ voor gebruik buiten Europa. Kaarthouders kunnen hiervoor contact opnemen met hun bank.

Ik ga op vakantie en neem mee…
Even wat boodschappen doen in de supermarkt, de benzine betalen en het kaartje voor het beroemde Italiaanse museum kopen. Items die dan ook zeker mee gaan in de tas zijn de betaalpas (93%) en de creditcard (47%). Tijdens het genieten van dat heerlijke ijsje willen Nederlanders geen moment onbereikbaar zijn, meer dan de helft neemt de iPad, smartphone en laptop mee op reis om zo de onbetaalbare vakantiemomenten te delen met het thuisfront. Ook zijn zonnebrandcrème en aftersun vaste items die mee gaan (74%), bang zijn om te verbranden hoeft dus niet!

Zonnen met Chantal Janzen
25% van de Nederlanders die geen enkele angst voor een vakantie in het buitenland heeft, wil graag een onbezorgde vakantie doorbrengen met Chantal Janzen. Zij hebben er geen problemen mee dat zij ter plekke haar betaalpas trekt om hen op een heerlijk verkoelend drankje te trakteren, daarnaast laat 15% zich graag op reis meenemen door tourguide Floortje Dessing en is ook Jan Kooijman erg populair

* Bron: Aviation Safety Network 2013