Menu
Ondernemen

Wat dekt een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering van Univé precies?

Wat dekt een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering van Univé precies

Weet jij al wat een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering Univé precies dekt? Doordat het vaak onduidelijk is wat je van de verzekering kunt verwachten, ben je geneigd om alleen de andere verzekeringsopties af te sluiten. Terwijl je jouw bedrijf toch zo goed mogelijk wilt beschermen tegen onvoorziene omstandigheden. Het kan een grote verandering opleveren tijdens een aansprakelijkheidsclaim en je kunt voorkomen dat je jouw onderneming niet meer voort kunt zetten. Maar wat dekt de verzekering dan precies als je deze hebt afgesloten? En wat zijn eventuele verschillen met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering? Onderstaande informatie voorkomt dat je niet voldoende gedekt bent tegen ongevallen op de werkvloer.

Schade aan anderen, eigendommen en letsel

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering van Univé is een verzekering die de aansprakelijkheidsclaims bij jouw bedrijf dekt. Als er iets gebeurt op de werkvloer en iemand stelt jou of jouw bedrijf aansprakelijk, kan het grote financiële gevolgen hebben. De schade aan eigendommen of letsel aan personen laten de rekeningen al snel hoog oplopen. Een goede aansprakelijkheidsverzekering dekt daarom medische kosten en letselschade, maar ook de schade aan eigendommen van anderen. Als iemand per ongeluk struikelt over jouw materialen en daarbij letsel oploopt, hoef je deze hoge ziekenhuisrekeningen niet zelf te betalen. Zo ook de schade aan onder andere kleding of apparatuur. Je krijgt er meer gemoedsrust voor terug, doordat je weet dat je jouw persoonlijke vermogen niet hoeft te gebruiken. Jouw bedrijfsrekening hoeft niet meer geplunderd te worden, maar de claim is via de verzekering af te handelen.

Juridische bijstand zonder hoge kosten

Bij een beroepsaansprakelijkheidsverzekering of een aansprakelijkheidsverzekering voor jouw bedrijf ben je tevens verzekerd van juridische bijstand, zonder dat dit hoge rekeningen geeft. Niemand wil dat een geschil uitloopt op een rechtszaak, maar in sommige gevallen is het niet te voorkomen. Als jouw bedrijf hierbij betrokken raakt, wil je juridische procedures zo goed mogelijk laten verlopen. Doordat je geen keuze meer hoeft te maken tussen jouw financiën en de ondersteuning die je bij iedere rechtszaak kunt krijgen. Zelfs als het niet tot een rechtszaak komt, kan de juridische hulp zorgen dat je de juiste stappen doorloopt. Jij kunt je weer concentreren op wat er echt toe doet: het runnen van het bedrijf en het uitvoeren van de werkzaamheden.

Een klein verschil met verzekeren

Bij een beroepsaansprakelijkheidsverzekering moet je er wel rekening mee houden dat het vooral gaat om de fouten die je maakt tijdens het geven van adviezen en de financiële verliezen die hiermee gepaard gaan, terwijl het bij de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering juist draait om de ongelukken op de werkvloer zelf. Deze ongevallen komen overal voor en zorgen niet alleen voor schadeclaims, maar ook voor reputatieschade. Met een goede verzekering zorg je dus niet alleen voor het oplossen van de schadeclaims en het betalen van de kosten, maar ook dat je alles op een dusdanige manier oplost, dat de klanten het vertrouwen hebben dat het goed komt. Het kan een verschil opleveren tijdens het voortzetten van jouw bedrijf en het verbinden van klanten aan jouw bedrijf en dienstverlening.