Menu
Zakelijk

Populaire relatiegeschenken: pennen en mokken

Populaire relatiegeschenken pennen en mokken

Een pen voorzien van je eigen opdruk is een must voor elke ondernemer. Het is een belangrijke manier om bijvoorbeeld je onderneming onder de aandacht te brengen van al je zakelijke relaties. Als ze bij je op bezoek komen dan wil je graag dat ze met jouw bedrukte pennen gaan schrijven. De bedrukte pennen passen goed bij het briefpapier van het notitieblokje waarop ze schrijven. Het is een handig item die je overal wel mee naar toe kunt nemen. Daardoor wordt de zichtbaarheid van je onderneming naar buiten toe ook alleen maar beter.

Thematische relatiegeschenken

Thematische relatiegeschenken

Het gebruik van bedrukte pennen is meestal gefocust op het bedrijfslogo, maar je kunt daar ook heel anders mee omgaan. Als specialist in het bedrukken van relatiegeschenken weten we dat bedrukte pennen een belangrijke rol vervullen in de huisstijl van elke onderneming. Vooral wanneer je het een thematische invulling geeft. Als onderneming kun je voor een bepaalde feestdag een originele opdruk maken. De bedrukte pennen kunnen voorzien worden van een uitzonderlijk mooie kerstprint, waardoor ze zelfs bij wijze van spreken in de kerstboom gehangen kunnen worden. Je kunt ook oranje pennen maken die passen bij grote sportieve evenementen. Sommige gebruikers willen namelijk oranje items op kantoor hebben om het op te leuken. Er zijn dus allerlei manieren om je merk indirect onder de aandacht te brengen.

Bedrukte mokken op kantoor

Mokken bedrukken met het logo van de onderneming verhoogt de zichtbaarheid en frequentie van communicatie. Een mok is immers een alledaags product op het bureau en in de kantine. Voor zowel bezoekers als het personeel kan het goed zichtbaar zijn op een vergadertafel. Vanaf het moment dat het gevuld wordt met wat koffie of thee fungeert de gebruiker als een soort reclamezuil. De mok gaat meestal overal mee naartoe op een werkdag. Daardoor kan de boodschap op de mok gezien worden door heel veel mensen.

De mok als communicatiemiddel

Mokken bedrukken met een boodschap kan een serieus medium zijn in je communicatiestrategie. Je kunt mokken bedrukken met een bedrijfsboodschap die bedoeld is om bijvoorbeeld de focus scherp te houden. Dat is handig voor kernwoorden die gerelateerd zijn aan de visie of strategie van de onderneming. Een mok wordt doorgaans gedurende een normale werkdag vrij veel en lang gebruikt. Het is daarom een uitstekend middel waarmee je voor de lange termijn intern iets kunt communiceren. Je er ook pakkende teksten op plaatsen, die potentiële klanten indirect subtiel kunnen interesseren bij een bezoek. Dan is het meer een commercieel hulpmiddel. Vanwege het ruime oppervlak wat je kunt gebruiken, kun je best veel plaatsen op een mok. Je kan mokken bedrukken met foto’s van gerealiseerde projecten die in het oog springen. Mokken bedrukken met een overvloed aan tekst is niet altijd raadzaam, tenzij je er een artistiek ontwerp voor wordt gebruikt. Als onderneming ga je meestal mokken bedrukken die gericht zin op de lange termijn, omdat een mok heel lang mee kan gaan. Het kan echter ook prima als relatiegeschenk ingezet worden, waarmee je elke relatie kan feliciteren met het bereiken van een mijlpaal.